sobota 14. marca 2015

Vocaloid

Vocaloid

Niektoré informácie sú z rôznych stránok iné doplnili moje vedomosti. Väčšinu som písala to čo som vedela na 100% aby som nepísala nejaké bludy 





Vocaloid vznikol na španielskej Univerzite Pompeu Fabra v Barcelone, a so spoluprácou so spoločnosťou Yamaha, ktorá projekt financovala, a neskôr ho vyvinula na komerčný výrobok "Vocaloid".Tento softvér umožňuje jeho používateľom syntetizovať spev prostredníctvom napísania textu a melódie, meniť dôraz a výslovnosť textu, dynamiku a tón hlasu, alebo pridávať efekty ako vibrácia hlasu a pod. Používa rozhranie klavírnej klávesnice na vkladanie melódie a text môže byť vložený na každú notu. Používa syntetizačnú technológiu s nahraným hlasmi zvukových hercov/herečiek alebo vzorkovníkov. Je dostupný v angličtine a v japončine, ale pre Vocaloid Sonika bola vyrobená aj čínska verzia (Musím poznamenať že existuje aj anglická a kórejská verzia). Prvé Vocaloidy, Leon a Lola, boli vydané štúdiom Zero-G 3. marca 2004. Obe boli predávané ako "Souloví vokalisti".Dnes už existuje okolo 83 postáv(teda toľko ich poznám).

Problémy zo zákonmi:

Podľa Cryptonu, keďže profesionálne speváčky sa báli, že Vocaloid by klonovali ich hlas, odmietli poskytnúť dáta na spev. Crypton preto zmenil zameranie z napodobňovania hlasu spevákov či speváčiek na vytváranie typických hlasov. Táto zmena zamerania viedla k vzorkovaniu hlasov zvukových hercov a agentúra Arts Vision podporila vývoj softvéru. Podobné nepokoje boli aj v ostatných štúdiach používajúce Vocaloid. Zero-G odmietala zverejniť mená ich poskytovateľov a Miriam Stockley (poskytla hlas pre Vocaloid Miriam) je zatiaľ jedinou známou poskytovateľkou hlasu pre Vocaloid od Zero-G. PowerFX len naznačila poskytovateľku hlasu pre Sweet Ann a len hlas Vocaloidu Big Al je zatiaľ známy. AH Software menovala poskytovateľku pre Miki, ale pre legálne dôvody nemôže menovať poskytovateľa/-ov pre Kaai Yuki, pretože súčasťou nahrávania hlasových vzoriek boli aj maloleté osoby.

Najznámejší vocaloidi z japonskej verzie:

Hatsune Miku

Kagamine Len (chalan) a Rin (baba)
:3

Najznámejší vocaloidi z čínskej verzie verzie:

Luo Tianyi°(๑•́ ₃ •̀๑)σ💕ṃѧṅɢѧҡѧ: Pixiv Id 2583663
Yuezheng Ling
/Yuezheng Ling/#1288971 - Zerochan

Najznámejší vocaloidi z kórejskej verzie verzie:

SeeU

Najznámejší vocaloidi z anglickej verzie verzie:

Oliver
Sonika




Misaki-chan 

7 komentárov:

  1. Pekný článok, mnoha nového som sa dozvedela :D Ja mám najradšej vocaloidov Miku a SeeU ^^

    //Eden//

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite som Hatsune Miku15. marca 2015 o 15:17

      Eden keď stlačíš na odpovedať ako a tam dáš "Názov/URL" tak si tam môžeš napísať prezývku ^^ Dúfam že som pomohla,síce sama sa moc nevyznám v týchto vašich blogoch :)

      Odstrániť
  2. Určite som Hatsune Miku15. marca 2015 o 15:13

    Nevedela som že existuje anglický,kórejský,čínsky vocaloid *_*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zdravím, chtěl/a by ses přidat do překladatelského týmu? :) Pokud ne, nevadí. Zmiň se o nás před rodinou a přáteli, budem vděčný!
    Vše se dozvíš zde: http://ynstranslations.blogspot.cz
    -omlouvám se za reklamu ^^

    OdpovedaťOdstrániť